وبلاگ آفتاب
همزمان با روز معلم؛

دو نشان جدید به دو هنرمند اعطا شد

دو نشان جدید به دو هنرمند اعطا شد

اولین دوره اعطای نشان ابوالحسن صبا هنرمند فقید موسیقی ایرانی و عیسی خان بهادری هنرمند پیشکسوت هنرهای تجسمی با حضور معاون هنری وزیر ارشاد برگزار گردید.



به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از روابط عمومی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اولین دوره اعطای نشان استاد ابوالحسن خان صبا و عیسی خان بهادری به هنرآموزان منتخب هنرستان های هنرهای زیبا و موسیقی، همزمان با روز معلم یکشنبه ۱۲ اردیبهشت در رشته هنرهای تجسمی به امیرهوشنگ جزی زاده؛ هنرمند نگارگر و هنرآموز و نشان استاد ابوالحسن خان صبا در رشته موسیقی به استاد تقی ضرابی، هنرمند و هنرآموز در هنرستان دختران اعطا شد.
در این مراسم لوح سپاس وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابوالقاسم خوشرو، معاون اسبق هنری، علی اکبر صفی پور، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزش های هنری به این دو هنرمند اهدا شد.
حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی و احد جاودانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران هم لوح هایی را به تقی ضرابی اهدا کردند. این در شرایطی است که معاون شهردار اصفهان هم هدیه ای را به استاد امیرهوشنگ جزی زاده اهدا کرد.
در آینه هنر نه ظاهر که باطن هنرمند پیداست
در ابتدای این برنامه سید مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: هنر آینه است، شگفت آینه ای. در آینه هنر نه امروز که از روز گذشته تا فردا هویداست. در آینه هنر نه ظاهر که باطن هنرمند پیداست. در آینه هنر نه مهارت که معرفت در تجلی است. آینه ای که سخنگوست و آفات و حالات را به طرفه تر زبانی باز می گوید. آینه ای که نماد و نشانه می شود تا فرهنگی را باز نماید و به رساترین شکل معرفی نماید. و این همه از سر ودیعه الهی است در جان آدمی. ودیعه ای که می تواند آفریشنگری را در قاب و قالبی محدود به جلوه بگذارد.
حسینی افزود: پدیده ای چنین جاودانه و مانا در دو پهنه زمین و زمان چه شوق ها که برانگیخته و چه جان هایی که دشواری های راه پرفراز هنر را برگزیده و به جستجو گام زده اند. اما اگر این صفات شگفت را میتوان آموخت؟ میتوان به کسی گفت در این صحنه که حاضری، غایب باش. در آینه بنگر و دیگری شو روایتگری کن قصه ای را که ندیده ای و آنرا زیسته ای!
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: معلمی هنر، غریب قصه ای است و آنرا آنانی می دانند که در دو ساحت معلمی کرده باشند، مقام نادری که به سحر جمال و چشم بندی خیال می باید صفات دور از هم را در موقعیتی به جمع برسانی، به شمایلی واحد، به تجسمی روشن، به نغمه ای موزون. مقام نادری که انتقال مهارت و مفاهیم فنی آن -که خود در نهایت دشواری است- آسان ترین تکلیف معلم است. معلم هنر آنگاه مرتبت خویش را بروز می دهد که به تعبیر خواجه راز راه رسیدن به «آن» را می آموزاند آنی که برای هر هنرجو دیگرگونه است نه نسخت یکسان دارد و نه سبقت در آن، معنا می شود.

اگر بخواهیم راوی صادقی باشیم...
وی تصریح کرد: معلمی هنر به غموض و رموزی که دارد شبیه ترین کار به کیمیاگری است. و چه پر افتخار تاریخی است تاریخی که معلمان هنرش به شمار ستارگان آسمان باشند و به درخشانی خورشید. کافی است سر بگردانیم به تماشای تاریخ و حکمت ها و حکایت های مجالس تعلیم هنر را مرور نماییم. اگر بخواهیم راوی صادقی باشیم به گزارشگری زمان و به رصد ارقام می بینیم در این چهار دهه چه میزان اقبال به هنر آموزی رشد داشته و مخاطبان بی قید خواستگاه و در هر موقعیتی به آموختن هنر رغبت داشته اند.
معاون امور هنری بیان نمود: شمار آموزشگاه ها و دانشگاه ها و تنوع رشته ها نشانه و مراکز آموزش هنرهای زیبا در چارچوب هنرستان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گواه دیگری است. تا پیش از انقلاب اسلامی تعداد هنرستان های هنری در کشور باآنکه عمر مدیدی داشتند و گواه نیت بلند کمال الملک اند اما شمارشان به ۱۰ باب نمی رسید. این تعداد تا میانه دهه هفتاد به ۲۶ باب افزایش یافت و تا میانه دهه هشتاد به ۳۹ باب. بیشتر از یک دهه این تعداد به ترتیب در همین اعداد بود و به لطف خدا از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ تعداد هنرستان های هنرهای زیبا به ۴۹ باب افزایش پیدا کرده و کوشش همکارانم معطوف به این رویکرد است تا بر این تعداد در مهرماه دست کم سه هنرستان دیگر به شبکه هنرستان ها افزوده شود.
وی اضافه کرد: در این افزایش کمی تامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر آن بوده تا در اولین مرحله در تمامی استان ها حداقل یک هنرستان و در سالهای آینده در هر استان هنرستان پسرانه و دخترانه به تربیت هنرمندان راستین و توانمند به آینده سازان فردا آراسته باشد.
معاون امور هنری وزیر ارشاد: از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ تعداد هنرستان های هنرهای زیبا به ۴۹ باب افزایش پیدا کرده و کوشش همکارانم معطوف به این رویکرد است تا بر این تعداد در مهرماه دست کم سه هنرستان دیگر به شبکه هنرستان ها افزوده شود دو نشان و یک یادآوری مهم برای همه
حسینی در بخش دیگری از صحبت هایش بیان نمود: تفاوت و ارزشمندی آموزش هنرستان ها در ثمرات ارزشمند این نهاد خوشنام آموزشی آشکار است و هنرمندان عمده ای از کلاس های هنرستان برخاسته اند. عمود خیمه هنرستان ها، سروهای سایه گستری که گرداگرد آنان، نهال نازک هنرمندان جوان، قد کشیده و جوانه زده، حضور استادان دلسوز و عاشقی است که فرزندان حقیقی خویش را برای فردا پرورده اند. پس من لم لشکر المخلوق، لم یشکر الخالق، بهانه ای شد تا به یاد دو استاد نامدار و دو معلم صاحب جاه هنر و هنرستان ها مرحومان ابوالحسن خان صبا و عیسی خان بهادری دو نشان ویژه برای اهدا سالانه به بهترین و تاثیرگذارترین استادان هنرستان های هنرهای زیبای کشور تقدیم شود. طراحی این نشان را معلم خوشنام هنر استاد فرزاد ادیبی بر عهده گرفتند و طرحی به قلم آوردند که در قلب خود قاب گیرنده قلب معلم است. نشانه ای که تفسیرهای روشن و دلپذیر دارد. شیوه نامه انتخاب ادوار پیش رو تا آخر سال تحصیلی نقش می شود و انشالله برای ادوار آینده در حوزه هنرهای نمایشی هم نشان ویژه به یادبود استادان اثرگذار این عرصه هم اهدا خواهد شد.
معاون هنری تصریح کرد: نشان صبا و بهادری یادآور استادانی است که از هنرجو، هنرمند ساختند و به جای تکثیر به تعالی اندیشیدند. امروز قریب شش هزار هنرجو در هنرستان ها به فردای روشن راهی نظر دارند که شبانه روز در سودای تحقق آن مشق هنر می کنند. در کنار این طرح اجرای پروژه صدمه شناسی هنرستان های هنرهای زیبا، پروژه عرضه الگوی آموزش هنر در فضای مجازی، بررسی توسعه و آموزشگاه های آزاد هنری، بروزرسانی استانداردهای مهارت آموزی فرهنگ و هنر در ۸۴ مورد که بیشتر از ۱۴ سال از آخرین بازبینی آن می گذشت از اقدامات شایسته ای است که همکارانم در اداره کل برنامه ریزی و آموزش های هنری به جدیت و دقت پیگیری می کنند.

حسینی در انتها هم اظهار داشت: امروز سرمایه انسانی هنر از استادان پیشکسوت تا هنرمندان جوان ثروتی پرارزش برای کشور عزیزمان به حساب می آید که می توانند سخنگویان راستین فرهنگ مینوی وطن باشند. به روز معلم، دست ادب بر سینه و سر تعظیم در پیش می آورم به احترام استادان ارجمندم آنانی که مرا به مهر و کرامت وامدار خود کرده اند. از همکاران عزیز و مدیران هنروری که در دوران تصدی شان، هنر خدماتی شایسته دید و هنرستان ها رشد چشم گیر کردند، سپاسگزارم. و ختام سخنم مشک یادکرد دو استاد نامدار باشد که علیرغم تمام دشواری ها، معلمی کردند تا ما را بیاموزند و این مجلس را بیارایند و بهانه ی مبارک روز معلم و یاد دو استاد درخشان عالم هنر باشند، استادان امیرهوشنگ جزی زاده و تقی ضرابی.
نقش هنر در ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت
مصطفی آذرکیش، مدیر دفتر آموزش متوسطه فنی حرفه ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش هم در این برنامه اظهار داشت: معلمان عزیز ما در پیگیری امور و نظام آموزش نقش آفرینی ارزشمندی داشتند که جا دارد در این روز از تمامی استادان و معلمان عزیز سپاسگزاری نماییم و همینطور از استادان بزرگواری که امروز تجلیل از مقام شامخ آنها را در این نشست خواهیم داشت.
او افزود: وزارت آموزش و پرورش امروز مهارت آموزی و کارآفرینی یکی از اولویت های اصلی این وزارت است و تربیت متوازن در ساحت های شش گانه تعلیم و تربیت در جایگاه ویژه ای قرار دارد و نقش هنر و نقش آفرینی هنرمندان عزیز بسیار برجسته است.
وی اضافه کرد: بیشتر از ۵۴ رشته را در حوزه فرهنگ و هنر با بیشتر از ۳۰ هزار هنرجو در هنرستان های فنی و حرفه ای و کار و دانش فعال است و همینطور ۶ هزار هنرجو در هنرستان های هنرهای زیبا مشغول تحصیل هستند. این مورد نشان دهنده توجه ویژه به ساحت زیبایی شناختی و هنری در کنار ساحت های شش گانه دیگر در وزارت آموزش و پرورش است.

آذرکیش در انتها هم اظهار داشت: خوشحالم که حمایت جدی از توسعه هنرستان ها امروز در برنامه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و گواه این مدعا نیز، توسعه کمی و کیفی آموزش ها در سالهای اخیر است. البته به روزرسانی استانداردهای آموزش مهارت با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که بیشتر از ۸۴ استاندارد آن اشاره شد، توجه به واکنش نابهنگام به تغییراتی است که در حوزه فرهنگ و هنر لزوم پیدا کرده و باید به آن توجه گردد تا هنرجویان عزیز ما در هنرستان های سراسر کشور و بخصوص در هنرستان های هنرهای زیبا بتوانند در جهت دریافت خدمات آموزشی، خدمات آموزشی بروز موثر واقع شوند.
تقی ضرابی، هنرمند موسیقی هم در انتها برنامه ضمن قدردانی از این برنامه اظهار داشت: ماحصل فعل و انفعالات هنرستان ها خروجی هایی هستند که در اقصی نقاط دنیا می درخشند، وقتی فارغ التحصیل سالهای پیش هنرستان امروز در اروپا تدریس می کند و فعالیتهای قابل ملاحظه ای دارد مایه مباهات و افتخار است. در سرتاسر دنیا هرکجا قدم بگذارید می توانید فارغ التحصیلان هنرستان دختران و پسران را مشاهده کنید.


منبع:

1400/02/13
10:33:45
itemprop="bestRating">5
1287
تگهای خبر: آموزش , پروژه , خدمات , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد