وبلاگ آفتاب
از سوی معاونت پژوهشی وزارت علوم ابلاغ شد

دستورالعمل بیست ویكمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده كشور

دستورالعمل بیست ویكمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده كشور

به گزارش وبلاگ آفتاب دستورالعمل بیست ویكمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده كشور از جانب معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم اعلام گردید.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، در دستورالعمل بیست ویکمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور آمده است: «دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و واحدهای پژوهشی (غیر از موارد وابسته به وزارت خانه ها و سازمان های اجرایی) و حوزه های علمیه می توانند حداکثر سه نفر عضو هیات علمی بعنوان پژوهشگر واجد شرایط بر مبنای ماده ۵ معرفی کنند.
هر یک از پارک های علم و فناوری و مراکز رشد (مستقل و یا وابسته به دانشگاهها، واحدهای پژوهشی و سازمان های اجرایی) دانشگاهها و واحدهای پژوهشی هم میتوانند حداکثر یک نفر فناور واجد شرایط بر مبنای ماده ۶ معرفی کنند.
وزارتخانه ها و سازمانهای اجرایی می توانند از مراکز آموزشی، پژوهشی و فناوری تحت پوشش حداکثر یک نفر بعنوان پژوهشگر واجد شرایط بر مبنای ماده ۵ و یک نفر فناور واجد شرایط بر مبنای ماده ۶ معرفی کنند.
وزارت بهداشت؛ درمان و آموزش پزشکی در گروه تخصصی علوم پزشکی حداکثر ۳ نفر پژوهشگر بر مبنای ماده ۵ یا فناور بر مبنای ماده ۶ معرفی کنند که بعد از ارسال به دبیرخانه جشنواره توسط کمیته علمی بررسی نهایی انجام می شود.
دستاوردهای پژوهشی معرفی شدگان توسط کمیته علمی جشنواره با تعیین هیات داوری در چارچوب کارگروه های تخصصی بررسی و افراد برگزیده منتخب می شوند. فعالیتهای پژوهشی و فناوری انجام شده باید طی پنج سال منتهی به مهر ماه سالجاری صورت گرفته باشد. دانشگاه ها یا واحدهای پژوهشی یا فناوری و دستگاه های اجرایی برای معرفی پژوهشگر و فناور می توانند از راه هیات ممیزه، شورای پژوهش و فناوری و یا هیات داوری به ریاست معاون پژوهشی و فناوری خود اقدام نمایند.
مبنای محاسبه امتیازات پژوهشی و فناوری پژوهشگران آئین نامه ارتقای اعضای هیات علمی و شاخصهای مواد ۵ و ۶ دستورالعمل است. پژوهشگران معرفی شده علاوه بر احراز شرایط این دستورالعمل باید در رشته موضوعی خود از شاخصهای کیفی نظیر شاخص هرش(H-index) ومیزان ارجاعات(Citation) بالا برخوردار باشند و نباید در نشریات نامعتبر مقاله داشته باشند. افرادی که در گذشته بعنوان پژوهشگر یا فناور در این جشنواره انتخاب شده اند نمی توانند باردیگر بعنوان برگزیده انتخاب شوند.
علاوه بر انتخاب پژوهشگران بر مبنای ردیف های ماده ۴، برخی از پژوهشگران از میان آخرین لیست دانشمندان یک درصد برتر دنیا در پایگاه های استنادی بین المللی با عنایت به حوزه تخصصی و زمینه پژوهشی در دبیرخانه جشنواره بررسی و در صورت احراز شرایط انتخاب می شوند.
برگزیده های انجمن های علمی و نشریات علمی توسط دبیرخانه های مربوطه در وزارتین و حوزه علمیه بر مبنای ارزیابی سالانه به دبیرخانه جشنواره جهت بررسی و انتخاب نهایی معرفی می گردند.
بر اساس اعلام وزارت علوم، حامیان پژوهش و فناوری و ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری انتخاب می شوند.
بر اساس آن چه در ماده ۵ این دستورالعمل آمده است، مهمترین شاخصهای انتخاب پژوهشگر عبارتند از:
۱- نقش آفرینی موثر پژوهشگر در تولید علم (داشتن مقالات کلیدی و کیفی، وضعیت شاخصهای علمی سنجی، پژوهش در مرز دانش، مرجعیت علمی)
۲- نقش پژوهشگر در ارتباط با صنعت جامعه، و داشتن طرح های پژوهشی داخلی یا خارجی، و تقاضا محور با کارفرمای معتبر
۳- نقش پژوهشگر در حل مشکلات یا رفع نیازهای کشور
۴- فعال بودن پژوهشگر در عرصه بین المللی و مجامع علمی و بین المللی،
۵- برنامه محوری پژوهشگر و تمرکز در انجام پژوهش های هدفمند و اجتناب از پراکنده کاری
۶- نقش پژوهشگر در خلق آثار فاخر (اثر هنری کتاب، تصنیف، نظریه پردازی، و...)
۷– ثبت اختراع و اکتشاف و ابتکار
در ماده ۶ این دستورالعمل که مربوط به مهمترین شاخصهای انتخاب فناور برتر می شود، نقش طرح فناور در حل مشکلات یا رفع نیازهای کشور، نقش آفرینی موثر فناور در کارآفرینی و اشتغال، میزان فروش محصول فناور و میزان صادرات محصول، میزان تقاضا برای محصول از بازار هدف، سطح آمادگی فناوری و میزان پیچیدگی نوآوری محصول و مستند سازی طرح یا محصول فناورانه بیان شده است.




منبع:

1399/07/07
13:34:17
itemprop="bestRating">5
1571
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد