وبلاگ آفتاب

تلاش جهانی برای ساخت واكسن كرونا

تلاش جهانی برای ساخت واكسن كرونا

به گزارش وبلاگ آفتاب بشر درگیر مبارزه با چیزی شده كه پنج میلیون بار از خودش كوچكتر است. ویروس كرونای جدید كه اولین بار در شهر ووهان چین پدیدار شد،  در مدت چند ماه از دشمنی ناشناخته به اضطرابی جهانی تبدیل شد و همین مسئله جهان را بر آن داشت تا در زمینه ساخت داروی مقابله ای با آن تلاش كند.


اکنون محققان سراسر جهان به صورت شبانه روزی در تلاش هستند تا واکسنی برای کووید-۱۹ پیدا کنند. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، از ۲۸ آگوست (۷ شهریور)، ۳۳ واکسن داوطلب در مرحله ارزیابی بالینی قرار دارند. حالا چند کشور با روسیه برای خرید واکسن کرونای این کشور که نخستین واکسنی است که در جهان برای این بیماری ساخته شده است، در تماس هستند.
چین هم چهار کاندیدا برای واکسن کووید-۱۹ معرفی کرده است که حالا وارد آزمایش های بالینی بین المللی فاز ۳ شده اند. نتیجه آزمایش های پیش بالینی واکسن کرونای استرالیا هم امیدوارکننده بوده است. واکسن ایتالیایی ها هم وارد فاز آزمایش روی انسان ها شده است.
در این گزارش که توسط خبرگزاری شینهوا تهیه شده، خلاصه ای از وضعیت آخرین واکسن هایی که در زمینه کووید-۱۹ ساخته شده است، عرضه می شود.
چین
ستاد پیشگیری و کنترل کووید-۱۹ در چین اعلام نموده که چهار کاندیدای واکسن کووید-۱۹ این کشور فاز سوم آزمایش های بالینی بین المللی را شروع کرده است.
انتظار می رود که دور اول واکسیناسیون آزمایشات فاز ۳ در اوایل ماه جاری (سپتامبر) به اتمام برسند و داده های اولیه آزمایشات این فاز اوایل ماه نوامبر منتشر شوند.
در آزمایشات بالینی فاز ۳ معمولاً هزاران نفر مورد بررسی قرار می گیرند تا ایمنی و اثربخشی واکسن ها تأیید شود.
استرالیا
واکسن کووید-۱۹ ساخت استرالیا نتایج امیدوارکننده ای را در آزمایشات پیش بالینی نشان داده است؛ این مورد امیدها را برای اثربخشی بالقوه و ساخت آن بالا می برد.
دانشگاه کوئینزلند (UQ) نتایج دقیق آزمایشات کاندیدای واکسن خویش را روی حیوانات در انجمن بین المللی واکسن منتشر نمود.
واکسن محققان استرالیایی که «گیره مولکولی» نام دارد، با قفل شدن روی پروتئین های معمولا ناپایدار پرفیوژن بر سطح ویروس عمل می کند و به سیستم ایمنی بدن اجازه می دهد که واکنش موثرتری نشان دهد.
پروفسور «کیت چاپل» دانشیار دانشگاه کوئینزلند اظهار داشت: پاسخ ایمنی خنثی کننده که توسط واکسن «گیره مولکولی» ما در مدلهای حیوانی به وجود آمد، از میانگین سطح آنتی بادی های پیدا شده در بیمارانی که از کووید ۱۹ بهبود یافته بودند، بهتر بود.
ایتالیا
ایتالیا آزمایش های انسانی یک واکسن بالقوه برای کووید-۱۹ را روز دوشنبه ۲۴ اوت (سوم شهریور) شروع کرد و به تلاشهای جهانی در این حوزه پیوست.
«روبرتو اسپرانزا» وزیر بهداشت ایتالیا در فیسبوک نوشت: آزمایشات انسانی این واکسن ایتالیایی شروع شده است. نیروی مغزی و تحقیقاتی کشور ما در خدمت چالش جهانی برای شکست کووید است.
این واکسن بالقوه به نام GRAd-COV۲ با بودجه عمومی توسط شرکت بیوتکنولوژی ایتالیایی ReiThera و توسط محققان انستیتوی ملی بیماری های عفونی (INMI) در بیمارستان Spallanzani مستقر در شهر رم، ساخته شده است.
آمریکا
شرکت دارویی «فایزر» و شرکت آلمانی «بیونتک» داده های ایمنی و مصونیت زایی مطالعه کاندیدای واکسن خود ضد کووید-۱۹ را منتشر نمودند.
این داده ها نشان داد این واکسن که BNT۱۶۲b۲ نام دارد، سبب ایجاد پاسخ های ایمنی مشابه و عوارض جانبی کمتر نسبت به داده های قبلی یک واکسن آزمایشی دیگر شده است.
همزمان با انتشار این داده ها تاکید شد که فایزر و بیونتک در ماه اکتبر (مهر-آبان ۱۳۹۹) درخواست بررسی این واکسن برای دریافت تائیدیه را به سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) عرضه خواهند داد.


روسیه
طبق اعلام وزارت بهداشت روسیه، این کشور تولید نخستین گروه از واکسن ضد COVID-۱۹ را از ۱۵ اوت (۲۵ مرداد) شروع کرد.
این واکسن که «اسپوتنیک وی» (Sputnik V) نام دارد به افتخار نخستین ماهواره جهان که در سال ۱۹۵۷ توسط روسیه پرتاب شد، نامگذاری شده است.
این واکسن توسط موسسه تحقیقات علمی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی Gamaleya که یک موسسه پزشکی در نزدیکی مسکو است، ساخته شده است.
«ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، در تاریخ ۱۳ آگوست (۲۳ مرداد) اعلام نمود که بیشتر از ۲۰ کشور جهان به واکسن کووید-۱۹ روسیه علاقه مند هستند. روسیه نزدیکترین تماس را با سازمان جهانی بهداشت (WHO) در زمینه تولید و استفاده آتی از این واکسن حفظ می نماید.
انگلیس
دانشگاه کمبریج اعلام نمود که کاندیدای واکسن کرونای این دانشگاه به نام DIOS-CoVax۲ که اخیرا ساخته شده، از بودجه دولت انگلیس حمایت مالی دریافت کرده است و می تواند آزمایشات بالینی را در اواخر پاییز یا اوایل سال آینده میلادی آغاز کند.
واکسن DIOS-CoVax۲ با استفاده از بانکهای توالی ژنتیکی همه ویروس های شناخته شده کرونا، همچون آنهایی که از خفاش ها ناشی می شوند، ایجاد می شود.
گرچه واکسن کرونای دانشگاه کمبریج نسبت به سایر واکسن ها دیرتر ساخته شده، ولی واکسن DIOS-CoVax۲ نیازی به نگهداری در هوای سرد ندارد و می تواند بدون سوزن به بدن شخص رسانده شود. این خصوصیت به گسترش بیشتر واکسن در سطح جهانی کمک می نماید.


1399/06/13
21:37:49
itemprop="bestRating">5
2156
تگهای خبر: اپل , تحقیقات , تكنولوژی , جهان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد