وبلاگ آفتاب
گزارش مهر از یك افتتاحیه؛

تابلوهایی که آدرس و هویتی از نور دارند

تابلوهایی که آدرس و هویتی از نور دارند

وبلاگ آفتاب: وبلاگ آفتاب: نمایشگاه نقاشی و مجسمه های عبدالحمید قدیریان با عنوان نور هدی، حسین است و بس عصر جمعه 16 دی ماه در فرهنگسرای نیاوران راه اندازی شد.



به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از مهر، مراسم افتتاحیه نمایشگاه نقاشی و مجسمه های عبدالحمید قدیریان با عنوان «نور هدی، حسین است و بس» عصر جمعه ۱۶ دی ماه در فرهنگسرای نیاوران اجرا شد.
در این مراسم، محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری، مجید شاه حسینی پژوهشگر هنر، محمدحسین نیرومند مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری و سینمایی، علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری، مهرداد باقری رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، ابوالفضل همراه رییس فرهنگسرای نیاوران، محمد حبیبی مدیر انجمن هنرهای تجسمی بنیاد روایت فتح، شهاب شکیبا مدیر اداره نقاشی دیواری سازمان زیباسازی شهرداری تهران و تعدادی از علاقمندان حضور داشتند.
ابوالفضل همراه رییس فرهنگسرای نیاوران در ابتدای مراسم ضمن خوشامدگویی به حاضران اظهار داشت: خیلی خوشحالم که این نمایشگاه در فرهنگسرای نیاوران برگزار شده است. آقای قدیریان سالیان سال جز افراد پیشرو و اثرگذار بودند و یک سال است از ایشان درخواست کردیم تا با برگزاری یک نمایشگاه در خدمتشان باشیم و خداراشکر محقق شد.
وی بیان کرد: فرهنگسرای نیاوران یکی از شاخص ترین مراکز فرهنگی و هنری کشور است و جایگاه خاصی دارد. آثار مختلفی تا حالا در اینجا به معرض نمایش گذاشته شده است و تمام اهتمام ما بر این بوده در راستای رشد و تعالی اهداف هنری انقلاب اسلامی گام برداریم و بطور قطع یکی از نمایشگاه هایی که می تواند به عنوان نقطه عطفی برای برداشتن این گام کمک نماید، این نمایشگاه است.

تلاش قدیریان در تعالی نقاشی انقلاب ستودنی است
در ادامه محمدحسین نیرومند مشاور هنری و سینمایی وزیر ارشاد در سخنانی اظهار داشت: سال ۶۳ در دانشکده هنرهای زیبا درس می خواندم و پیرمردی آنجا مدل بچه ها بود؛ روزی داخل سالن شدم و با تابلویی که این پیرمرد را بسیار عالی تصویر کرده بود، مواجه شدم که متوجه شدم این تابلو طراحی آقای قدیریان است.
وی به نسلی از نقاشان و طراحان که بعدها در زمینه هنری فعال بودند، اشاره نمود و اضافه کرد: ما نسلی بودیم که هنرمندان حوزه هنری خوانده می شدیم و آثار هنری را به خط و منطقه می بردیم. مجموعه کارهای آقای قدیریان بسیار متمایز از دیگر کارها بود؛ این آثار نوعی ادامه منطقی دارند و همین طور من در آثار آقای قدیریان تکامل دیدم.
نیرومند همین طور اظهار داشت: به جهت اینکه نقاشی برگرفته از مفاهیم انقلاب اسلامی شکل بگیرد، خیلی ها آغاز به کار کردند اما کسی که بیش از همه کوشش کرد و این مسیر را ادامه داد، آقای قدیریان است. به اعتقاد من، اگر کسی بخواهد روزی نقاشی انقلاب را تحلیل کند حتما باید آثار قدیریان را مورد بررسی قرار دهد.
تابلوهای قدیریان آدرس و هویتی از نور می دهند
مجید شاه حسینی پژوهشگر هنری نیز در این مراسم با اشاره به نقاشی های عبدالحمید قدیریان، اظهار داشت: مسیری را در آثار آقای قدیریان می بینم که به خلوص و اتصال او غبطه می خورم. من هنرمندان را به دو دسته هنرمندان ماهوی منفصل و متصل تقسیم می کنم؛ هنرمندانی که مدت هاست اتصال شان قطع شده و خودرا تکرار می کنند و هنرمندانی که اتصال به نور خدا و جریان الهی دارند؛ با اهمیت ترین نمود این مساله را خداوند در آیه ۷۰ سوره اسرا فرمودند؛ فضیلت هنری نیز نصیب آنهایی که لیاقتش را دارند، می شود.
وی بیان کرد: سالهاست توفیق آشنایی با عبدالحمید قدیریان را از فیلم «ملک سلیمان» و هنرنمایی ایشان در کار فیلم حضرت محمد و مریم مقدس دارم که در همه اینها سلوک و پویش یک هنرمند متصل را می بینید. از شروع مسیر نورانی اربعین، مسأله ای جدید را شاهدیم و شخصاً برایم آثار آقای قدیریان دراین زمینه جالب بود؛ در آثار نمایشگاه «آسمان حسین (ع)» می بینیم که آسمان چه صحن بزرگی دارد، همه کربلا تنها باریکه ای خاک است و کربلا در ملکوت رخ می دهد و می بینیم که زمین چقدر در مقایسه با ملکوت کوچک است.
این پژوهشگر هنر عنوان کرد: نمی دانم چه سهمی از زندگی شان در آسمان می گذرد و به این مساله غبطه می خورم. جنسی از نور در تابلوهای قدیریان است که آدرس و هویتی از نور می دهد و منشأ آن نیز کاملاً مشخص است و این نور ملکوتی وقتی به زمین می رسد، کلماتی همچون این تابلوها خلق می شود.
وی با اشاره به تابلوی «شفاء» قدیریان در تحلیل آن اظهار داشت: آقای قدیریان زوال را در کرونا ندیده و نوری دیده بود از چشمه کوثر (مادر) که در تابلو به وضوح می بینید که بصورت جریان نوری شفا می شود و پزشکان نیز در راه شفا قرار می گیرند که رئالیسم شهودی را جلوه گر شده است.

شاه حسینی در ادامه اظهار داشت: در این نمایشگاه غیر از نور جدال نور با ظلمت چیزی نمی بینیم. هدف انقلاب اسلامی نیز غلبه بر ظلمت بود؛ انقلاب کردیم تا مقدمه ظهور بهشت موعود آخر الزمانی قرار بگیریم. بدین سبب برای رسیدن به مقصد باید با مرکب نور حرکت کرد. فهم من از این نمایشگاه است که در این آثار راهی به سمت ظهور می بینیم و مشکلاتی که باید از آنها عبور نماییم.
وی خطاب به قدیریان بیان کرد: بی تعارف، خیلی سبکبال می روید و ما معلمان هنر از قافله عقب می مانیم. شهامتی که در قلم قدیریان است که نشان از شناخت معارف و مفاهیم توسط او دارد که حتی برخی جرأت زمزمه کردن آنها را ندارند. در این آشفته بازار یقین، استاد قدیریان از علم الیقین هم گذشته است و در عین قوت قلم و ارزش آثار، شهامت گفتن برای مقصد را دارند.
«نور» به مثابه یک ابزار جنگی در نقاشی
عبدالحمید قدیریان نیز به عنوان آخرین سخنران اظهار داشت: مرحله نخست دغدغه، درک شرایط است چیزی که من باور کردم و چیزی که فکر می کنم در مباحث معرفتی، این است که وارد فضایی دیگر شده ایم؛ روزگاری زمان که بدنبال مرد خدا می گشتیم بدنبال پیرمردی سالک بودیم اما دوران تغییر کرده و حالا سرداری داریم که تمام ابعاد وجودی اش زیر مجموعه عبد بودنش است؛ این طور به نظر می آید که ایشان قرار نیست مراتب آسمانی را طی کنند اما مقرر است راه ها را برای اهل علم باز کند اما همین آدم اسوه عبد بودن می شود.
وی اشاره کرد: وارد فضایی شدیم که به سرعت به سمت ظهور می رویم و طبیعتاً همه راه حل ها را باید برمبنای همین موضوع بچینیم. همچنان که وقتی فرماندهان سپاه به این رسیدند که دوران عوض شده، نگرششان و روششان را تغییر دادند و به کاربردی جدید از متریال رسیدند.

قدیریان بیان کرد: بحث نور، فانتزی و شاعرانه نیست و این یک ابزار جنگی است که در آثار جدیدم استفاده کردم. فکر می کنید چرا سردار شهید سلیمانی در طول سال ها در خط مقدم شهید نشد و در این روزگار شهید شد؟ وقتی به عبد و نورانی بودن ایشان فکر می کنم دیدم خدا دارد یک معیار معرفی می کند که یکی از شاخصه های در میدان بودن، نورانی بودن است. در این نمایشگاه تلاش کردم نور را معرفی کنم.
این هنرمند نقاش در آخر اظهار داشت: در فتنه اخیر، حرکات روانی عجیبی دیدیم که فکر می کردیم منشأ آنرا عنصری خارجی رقم زده باشد اما راه حل حل آن، نزدیک شدن همه به سمت نور است به صورتی که کسی نتواند ما را تحت شعاع قرار دهند. ما باید به انقلاب خدمت نماییم چونکه این انقلاب برای خدا است و کسی که برای انقلاب کار می کند، برای خدا کار می کند.
در پایان مراسم، کتاب «همپای نور» که توسط حوزه هنری انتشار یافته و آرت بوکی درباره ی نمایشگاه های «آسمان حسین» و «همپای نور» است، رونمایی گردید. سپس حاضران از نمایشگاه «نور هدی، حسین است و بس» بازدید نمودند.


منبع:

1401/10/17
10:44:24
itemprop="bestRating">5
363
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , سازمان , فضا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد