وبلاگ آفتاب
نتایج مطالعات جهانی نشان داد

وجود میکروپلاستیک های رها شده در خون و جنین !

وجود میکروپلاستیک های رها شده در خون و جنین !

یافته های پژوهشگران حاکی از آنست که پلاستیک ها زندگی انسان را در بر گرفته اند، به شکلی که نتایج مطالعات نشان از وجود میکروپلاستیک ها در خون انسان و حتی جنین دارد.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، دکتر ابوالفضل ناجی، عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان و محقق مؤسسه ZMT آلمان در وبینار ذرات معلق و آلودگی میکروپلاستیک ها در محیط های دریایی که به مناسبت روز جهانی اقیانوس بصورت مجازی در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار شد، اظهار داشت: پلاستیک ها از در کنار هم قرار گرفتن پلیمرها تشکیل می شوند و توسعه آن به حدی است که زندگی مدرن امروز بدون پلاستیک ها غیرممکن شده است، ولی بشر به دنبال راهکارهایی برای کاهش عوارض و کنترل پلاستیک ها و میکروپلاستیک ها است.
وی افزود: از سال ۱۹۵۰ میزان تولید پلاستیک در هر سال ۱.۵ میلیون تن بوده که هم اکنون این میزان به ۴۰۰ میلیون تن در سال رسیده است و مشاهدات نشان میدهد که ارتباط مستقیمی میان افزایش میزان پلاستیک و تولید کربن وجود دارد.
ناجی اشاره کرد: این افزایش میزان پلاستیک در حالی است که از سال ۱۹۷۸ پروتکل هایی برای کنترل تولید آن گرفته شد و تا حالا این دستورالعمل ها نه فقط بر کاهش میزان تولید پلاستیک و میکروپلاستیک مؤثر نبوده، بلکه میزان تولید آن نیز بالا رفته است؛ به شکلی که برمبنای برآوردها میزان تولید پلاستیک تا سال ۲۰۵۰ به ۱۲ میلیارد تن خواهد رسید.
این عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان، با تاکید بر این که برآوردها حاکی از آنست که میزان تولید پلاستیک برابر با کل موجودات دریایی است، اظهار نمود: ۵.۳ میلیارد تن پلاستیک در محیط های دریایی رهاسازی شده که برمبنای آخرین اطلاعات چین با ۲۴ درصد تولید پلاستیک در صدر کشورها قرار دارد و پس از آن سهم اتحادیه اروپا در تولید پلاستیک ۲۰ درصد، ژاپن ۵ درصد، آسیا به غیر از خاورمیانه ۱۶ درصد است.
وی ۸۰ درصد پلاستیک های رهاسازی شده در محیط های دریایی را ناشی از مناطق ساحلی و ۲۰ درصد را ناشی از کارهای دریایی دانست و اظهار داشت: علاوه بر آن به رهاسازی میکرو و مزو پلاستیک ها در محیط زیست توجهی نمی گردد و این در حالیست که این مواد در معرض نور خورشید شکسته می شوند و مواد آنها وارد محیط های آبی و چرخه غذایی انسان می شود.
ناجی در این زمینه توضیح داد: میکروپلاستیک ها زمانی که وارد محیط های آبی می شوند، همانند اسفنج عمل کرده و سایر آلودگی ها بر آنها سوار می شود و از این طریق این مواد آلوده را از محیطی به محیط دیگر منتقل خواهند کرد.
نتایج مطالعات بر روی انسان
وی با تاکید بر این که پلاستیک ها در همه جا یافت می شوند، تصریح کرد: حتی بر روی صفحه مانیتورهای لپ تاب نیز این مواد وجود دارند و وجود آنها در دراز عوارضی برای انسان خواهد داشت.
این محقق مؤسسه ZMT آلمان با اشاره به مطالعات انجام شده در حوزه ورود پلاستیک ها به بدن انسان، اظهار داشت: برمبنای مطالعاتی که بر روی افراد سالم انجام شد، ۱.۶ میکروگرم بر میلی لیتر پلاستیک در خون این افراد پیدا شد و در مطالعات دیگری که بر روی مدفوع ۸ نفر از کشورهای مختلف انجام شد، نشان داد که در مدفوع آنها پلاستیک وجود داشته است.
ناجی به مطالعه ای که از طرف پژوهشگران ایتالیایی بر روی جنین انسان انجام شده بود، اشاره نمود و اظهار داشت: نتایج این مطالعات حاکی از وجود پلاستیک در جنین بوده است.
آبزیان غرق شده در پلاستیک ها
عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان اشاره کرد: برآوردها نشان میدهد ۸۶ درصد از لاک پشت ها به دام زباله های پلاستیکی می افتند و بعنوان مواد غذایی از آنها می خورند و ۳۶ درصد از پرندگان به اشتباه مواد پلاستیکی را می خورند و ۱۶ درصد آنها در دام مواد پلاستیکی اسیر می شوند.
وی افزود: همین طور پژوهشگران کشور مالزی نمک ۸۰ منطقه را برداشت کردند که آنالیز آنها نشان داد در همه آنها میکروپلاستیک موجود است.
ناجی با اعلان اینکه انسان در معرض ۷۰ هزار نوع ماکرو پلاستیک است، تصریح کرد: نوشیدنی های گرمی که در ظروف پلاستیکی خریداری می شوند، وارد شدن آب ۱۰۰ درجه سانتی گراد در این ظروف، سبب رهاسازی مواد پلاستیکی در نوشیدنی خواهد شد.
وی با تاکید بر این که افزایش جمعیت شهرهای ساحلی، عامل افزایش میزان ورود آلودگی های پلاستیکی به محیط های دریایی است، افزود: برآوردها نشان میدهد که کشورهای حوزه خلیج فارس ۲ برابر میانگین جهانی زباله تولید می کنند.



1401/03/16
21:48:57
itemprop="bestRating">5
887
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد