وبلاگ آفتاب

پرورش گیاه در خاک ماه!

پرورش گیاه در خاک ماه!

دانشمندان آمریکایی در اقدامی جالب موفق به کاشت گیاهان در خاکی که طی ماموریت های آپولو از ماه جمع آوری شده بود، شدند.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران بتازگی گیاهانی را در خاک جمع آوری شده توسط ماموریت های ۱۱، ۱۲ و ۱۷ آپولو ناسا پرورش داده اند. برای هر فضانوردی که امیدوار است در سطح ماه زنده بماند، رشد محصولات زراعی ضروری خواهد بود.
حالا گروهی از دانشمندان دانشگاه فلوریدا بر روی زمین موفق به کاشت گیاه "رشادی گوش موشی" در خاک ماه شده اند. پژوهشگران دانشگاه فلوریدا این گیاهان را در خاک جمع آوری شده توسط ناسا در طول ماموریت های آپولو ۱۱، ۱۲ و ۱۷ پرورش دادند.
نتایج این مطالعه امید پژوهشگران در ارتباط با این که گیاهان می توانند در طول ماموریت های فضایی آینده روی ماه رشد کنند و حتی بشر را یک قدم به موضوع سکونت در ماه نزدیک کنند، می افزاید.
پروفسور "راب فرل"(Rob Ferl) یکی از نویسندگان این مطالعه اظهار داشت: برای ماموریت های فضایی طولانی تر در آینده، ممکنست از ماه بعنوان مرکز یا سکوی پرتاب استفاده نمائیم. این امر که بخواهیم از خاکی که از پیش از ماه جمع آوری شده است، برای رشد گیاهان استفاده نمائیم منطقی به نظر می آید. تاکنون، دانشمندان گیاهان را در خاک ماه پرورش نداده بودند.


شاید برایتان سوال باشد وقتی گیاهان در خاک ماه می رویند، چه اتفاقی رخ می دهد و اصلا آیا می توانیم موضوعی به نام کشاورزی در ماه نیز داشته باشیم؟
برای پاسخ به این سوالات، پژوهشگران دانشگاه فلوریدا به کاشت بذر رشادی گوش موشی در خاک ماه که در طول ماموریت های آپولو جمع آوری شده بود، پرداختند. این خاک از ماموریت های آپولو ۱۱ ۱۲ و ۱۷ جمع آوری شده بود. پژوهشگران به آن گیاه آب و مواد مغذی افزودند و آنها را در معرض نور قرار دادند تا نتیجه را ببینند.
پژوهشگران دانشگاه فلوریدا تنها ۱۲ گرم خاک ماه را از ناسا به امانت گرفته بودند تا این کار را انجام دهند و این به آن معنا است که آنها باید آزمایش را بجای گلدان های بزرگ در ظروفی کوچک می کاشتند. علت آنکه پژوهشگران گیاه رشادی گوشی موشی را انتخاب کردند این بود که کد ژنتیکی این گیاه از پیش کاملا نقشه براری شده بود.


برای مقایسه پژوهشگران بذرها را در طیف وسیعی از خاک های زمینی همچون خاک هایی که خاک های مریخ را شبیه سازی می کنند، کاشتند.
پژوهشگران با خوشی دریافتند که حدودا همه دانه ها جوانه زده اند. پروفسور "آنا لیزا پال"(Anna-Lisa Paul) از دیگر پژوهشگران این مطالعه اظهار داشت: ما شگفت زده شدیم. ما چنین چیزی را پیش بینی نکرده بودیم. این به ما اظهار داشت که خاک های ماه، هورمون ها و سیگنال های مربوط به جوانه زنی گیاهان را قطع نمی کنند.
با این وجود، پژوهشگران تفاوت هایی را بین گیاهانی که در خاک ماه و گیاهانی که در خاک های کنترل رشد کرده بودند، مشاهده نمودند.
تعدادی از گیاهان رشد کرده در خاک های ماه کوچک تر بودند، در صورتیکه برخی دیگر کندتر رشد کرده بودند یا گیاهان از نظر اندازه با یکدیگر متفاوت بودند.


بگفته پروفسور پال، این مساله نشان میدهد که گیاهان باید برای مقابله با ساختار شیمیایی و ساختاری سنگ سنگی ماه اصلاح شوند.
بگفته دکتر استفان الاردو(Stephen Elardo) از دیگر پژوهشگران این مطالعه، رشد گیاهان در خاک های ماه ممکنست خود ماه را نیز تغییر دهد.
او اظهار داشت: ماه مکانی بسیار بسیار خشک است. مواد معدنی موجود در خاک ماه چگونه به رشد گیاه در آنها با آب و مواد مغذی اضافه شده پاسخ خواهند داد؟ آیا افزودن آب موجب می شود شرایط کانی شناسی برای گیاهان بهتر شود؟
پژوهشگران امیدوارند در مطالعات بعدی به این سوالات پاسخ دهند.
این مطالعه همزمان با شروع برنامه آرتمیس ناسا با هدف فرستادن انسان ها به ماه تا سال ۲۰۲۵ انجام شده است.



1401/02/23
23:26:02
itemprop="bestRating">5
582
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه , دانشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد