در نشست بزرگداشت و بررسی آثار حجت الاسلام دكتر احمدی تأكید شد:
استادی از جنس اخلاص، صداقت و تواضع
وبلاگ آفتاب: نشست بزرگداشت و نقد و بررسی آثار حجت الاسلام دکتر احمد احمدی انجام شد و سخنرانان این جلسه، خلوص، پرهیزکاری، دیانت، صداقت، فروتنی و تواضع را مهم ترین خاصیت های شخصیتی این استاد بزرگ برشمردند.
به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، نشست بزرگداشت و نقد و بررسی آثار حجت الاسلام دکتر احمد احمدی، به همت سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی عصر امروز (27 دی ماه 1400) و با حضور دکتر سید طه مرقاتی، دانشیار دانشگاه تهران، دکتر شهین اعوانی، عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر وحید احمدی، استاد دانشگاه تربیت مدرس (و فرزند مرحوم دکتر احمدی)، دکتر حمیدرضا خادمی، معاون پژوهشی سازمان سمت انجام شد.
دکتر احمدی مرد اخلاص و عمل بود
دکتر سید طه مرقاتی، دانشیار دانشگاه تهران درباب شخصیت حجت الاسلام دکتر احمد احمدی اظهار داشت: ربع قرن در محضر این استاد حضور داشتم و به نحوی غیرمستقیم، شاگردی ایشان را می کردم. دکتر احمدی مرد اخلاص و عمل بود و درون مایه اخلاص و صداقت را در کارها داشت که سرمایه بزرگی بود و آنرا تا اخر عمر حفظ کرد. این خلوص، پرهیزکاری، دیانت و صداقت از ابتدا در وجود ایشان بود و منش خودرا تا آخر عوض نکرد و همیشه به چیزی که می گفت، عمل می کرد. این اخلاص سبب شده بود که رفتار و گفتار ایشان در مخاطبین تأثیرگذار باشد.
دانشیار دانشگاه تهران اشاره کرد: زمانی که از ایشان تعریف می شد، منقلب (و ناراحت) می شد و بسیار متواضع بود؛ از سال 1369 که در محضر ایشان بودم، منیّت در ایشان ندیدم. خاصیت دیگر دکتر احمدی، صداقت ایشان بود و همیشه راستگویی را رعایت می کرد.
وی تاکید کرد: دکتر احمدی فیلسوف بود و معتقدم هم در فلسفه غرب و هم در فلسفه اسلامی، حرفی برای گفتن داشت. در عین حال در دعا و نیایش مثل مردم عادی بود و در نمازها، اشک از چشمانش جاری می شد و مدام دست به دعا برمی داشت و همیشه تاکید می کرد که دست از دعا و توسل به دوده برندارید. در دفاع از عقاید و باورهایشان هم شجاعت خاصی داشت.
دکتر مرقاتی به خاطره ای از سفر دکتر احمدی به شهر خوی اشاره نمود و اظهار داشت: ایشان خدمت بزرگی به مردم خوی کردند. بیمارستان 320 تختخوابی این شهر مدت ها بود که در حال راه اندازی بود. گروهی از مردم شهر خوی به سراغ ایشان آمدند و درخواست نمودند که مسئله ساخت این بیمارستان حل شود. دکتر احمدی در آن سفر به من تاکید کرد که حتما در بازگشت به تهران این مساله را یادآوری کنم و پس از بازگشت این مساله را پیگیری کرد و در دیدار با خانم دکتر دستجردی، وزیر بهداشت وقت، این مساله عنوان شد و تا آخرین مرحله پیگیر ساخت و تکمیل این بیمارستان بود. این بیمارستان در روزهای کرونا کمک زیادی برای مردم این شهر بود.
دانشیار دانشگاه تهران اضافه کرد: دکتر احمدی در مسائل فقهی خودرا مقلد می دانست، اما گاهی در مسائل فقهی اظهار نظر می کرد و چون با ذهن فلسفی به این موضوعات ورود می کرد، دقت بسیار عمیقی داشت. سال ها باید بگذرد تا حوزه و دانشگاه باردیگر چهره ای مانند حجت الاسلام دکتر احمد احمدی را به خود ببیند. ایشان برای فرزندان، کارمندان سازمان سمت و جامعه، اسوه و معلم اخلاق بود.
جهاد دانشگاهی با یک کار جهادی، آرا و اندیشه های دکتر احمدی را جمع آوری کند
دکتر مرقاتی با اشاره به برگزاری نشست بزرگداشت و نقد و بررسی آثار حجت الاسلام دکتر احمد احمدی توسط سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی اظهار داشت: یکی از خاصیت های مهم دکتر احمدی، شاگردپروری بود و برای دانشجویان (کارشناسی ارشد و دکترا) فقط یک استاد راهنمای معمولی نبود و پایان نامه ها و رساله های آنها را به دقت مطالعه می کرد. آرا و اندیشه های دکتر احمدی ناب و بی بدیل است و پیشنهاد می کنم جهاد دانشگاهی با یک کار جهادی، آرا و اندیشه های ایشان و پایان نامه ها و رساله های تحت راهنمایی ایشان را جمع آوری کند تا هم آرا و اندیشه های دکتر احمدی و هم شاگردان ایشان بهتر شناخته و به جامعه معرفی شوند.
استادی که شاگردان خودرا مجذوب می کرد
دکتر شهین اعوانی، عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و یکی از شاگردان حجت الاسلام دکتر احمد احمدی در این جلسه اظهار داشت: من از سال 1353 و زمانی که در رشته فلسفه دانشگاه تهران تحصیل می کردم، شاگرد دکتر احمدی بودم. گروه فلسفه در آن سال ها خاصیت متفاوتی نسبت به سایر رشته های دانشکده ادبیات دانشگاه تهران داشت و هنوز به خوبی جا نیافتاده بود. در گروه فلسفه 5 دانشجو (4 دانشجوی دختر و 1 دانشجوی پسر) بودیم. جو دانشگاه در زمان پیش از انقلاب متفاوت بود، اما دکتر احمدی با وجود این که یک استاد روحانی بود، بقدری تعامل خوبی با دانشجویان داشت که خانم هایی که مقید به خیلی مسائل هم نبودند، اما با ظاهر متفاوتی سر کلاس دکتر احمدی حضور پیدا می کردند. نظر و عمل را با هم داشت و استادی که با اعتقاد درس می دهد، بدون این که الزامی در کار باشد، شاگرد را مجذوب خود می کند.
دکتر اعوانی اضافه کرد: رفتاری که در پدر خودم دیده بودم و در دکتر احمدی هم وجود داشت این بود که ایشان به خودش هم دروغ نمی گفت و این (دروغ نگفتن به خود) یعنی اهل ریا نبود و به همین دلیل، حرفش به دل می نشست. وقتی از تعلیم و تربیت، آموزش و پرورش صحبت می نماییم، برای دکتر احمدی بجز موضوع آموزش، بحث پرورش هم بسیار اهمیت داشت.
عضو هیئت علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران اشاره کرد: پس از پیروزی انقلاب، در مقطع فوق لیسانس دانشگاه تهران پذیرفته شدم. در کلاس درس دو دانشجو (یک خانم و یک آقا) بودیم که دانشجوی دیگر بخاطر مسائل سیاسی دیگر در کلاس ها حضور نداشت و دکتر احمدی هر جلسه سراغ ایشان را می گرفت. خیلی عجیب بود ولی دکتر احمدی فقط به خاطر کلاس درس با یک دانشجو (من)، هر هفته از قم به تهران می آمد و کلاس درس را با یک دانشجو برگزار می کرد.
دکتر اعوانی اشاره کرد: خدا را شاکرم در دوره ای تحصیل کردم که اساتیدی مانند حجت الاسلام دکتر احمد احمدی استاد من بودند؛ استادی که توانست شاگردان زیادی در در زمینه های مختلف فلسفه، سیاست و کاری تربیت کند و شاگردان همیشه با نام نیک از دکتر احمدی یاد می کنند.
شاگردپروری، یکی از خاصیت های اصلی دکتر احمدی
دکتر حمیدرضا خادمی، معاون پژوهشی سازمان سمت نیز در این جلسه تاکید کرد: قرار بود دکتر مهدی زادگان، رئیس سازمان سمت شخصاً در این جلسه حضور داشته باشند که به سبب مصادف شدن جلسه ای، امکان حضور پیدا نکردند.
دکتر خادمی اضافه کرد: پیام جامع و رسای مقام معظم رهبری، مراجع تقلید، اساتید حوزه و دانشگاه در زمان فوت دکتر احمدی، گویای قسمتی از شخصیت بزرگ این استاد است. من از سال 1387 تا 1397 در خدمت ایشان بودم؛ البته ا زدوران دانشجویی در رشته فلسفه، دکتر احمدی را می شناختم و از مقطع دکترا و بعد از آن در سازمان سمت، در محضر استاد بودم. شاگردپروری یکی از خاصیت های اصلی دکتر احمدی بود.
معاون پژوهشی سازمان سمت تاکید کرد: دکتر احمدی نبوغ بالایی و شجاعت علمی مثال زدنی داشت. خیلی از مسائل معروف در فلسفه را نمی پذیرفت یا مورد نقد قرار می داد. کتاب "بن لایه های شناخت" یکی از اصلی ترین آثار دکتر احمدی شمرده می شود. البته آثار دیگری از ایشان بعد از فوت در دسترس قرار گرفته است. یکی از آثار مهم ایشان، ترجمه ای بر رساله راهنمای قواعد ذهن دکارت است که دکتر لاریجانی در حال کار روی این کتاب هستند.
دکتر خادمی اشاره کرد: کتاب پادزهر در دفع انکار نزول وحی: پاسخی فشرده به کتاب بسط تجربه نبوی نیز کتابی بسیار خواندنی است و دکتر احمدی در این کتاب، خیلی از دیدگاه های مهم در این عرصه را مورد نقد قرار داده است.
منبع: aftablog.ir
itemprop="bestRating">5
963
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب