وبلاگ آفتاب

طب ایرانی برای کاهش عوارض سرماخوردگی چه سفارش هایی دارد؟

طب ایرانی برای کاهش عوارض سرماخوردگی چه سفارش هایی دارد؟

وبلاگ آفتاب: با تغییر فصل و سرد شدن هوا، بروز بیماریهای فصلی همچون سرماخوردگی و آنفلوآنزا با علایم مشترکی همچون سرفه، گلودرد، تب و... افزایش می یابد؛ این در حالیست که گاهی می توان با اتخاذ راهکارهای ساده به کاستن علائم و مشکلات کمک کرد؛ طب ایرانی سفارش هایی دارد که می توان در خانه عوارض این مشکلات را به حداقل رساند.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، با اهمیت ترین عامل برای درمان سرماخوردگی، پرهیز غذایی و استراحت است. بهتر است در زمان سرماخوردگی از مصرف گوشت قرمز بخصوص گوشت های غلیظ و دیر هضم مثل گوشت گاو و گوساله، غذاهای تند، غلیظ، بسیار شور، بسیار ترش، چرب و سرخ کرده، گلاب، گل سرخ، کاسنی و نیز پرخوری پرهیز کنید.
سوپ جو، حریره جو، حریره نشاسته، حریره ماش، سوپ اسفناج، انار شیرین، ماهی تازه کوچک، پاچه گوسفند، حریره تهیه شده از سبوس گندم، نشاسته، کتیرا، بادام، سوپ شیر با گشنیز، جعفری، ماش، سیر و پیاز، حریره سبوس گندم، حریره نخود، برنج سفید، زرده تخم مرغ عسلی، گوشت گوسفند جوان، گوشت پرندگان، پیاز کباب شده، انگور رسیده و شیرین، کلم، انجیر خشک، گردو، پسته، بادام، کنجد، موز، مویز شیرین، عسل، روغن بادام، کره، شلغم پخته و ترب با آویشن، دم کرده پونه یا عرق آن در این شرایط مفیدست.
همین طور باید هنگام خوابیدن بالشت کوتاه باشد و نباید به پشت خوابید. بهتر است پیشانی و صورت روی بالشت باشد و سر رو به پایین تا ترشحات از راه بینی بیرون رود و به سینه نریزد.
در زمان مبتلاشدن به سرما خوردگی باید از ورزش شدید پرهیز کنید.
نوشیدن آب جوش، جوشانده ۱۰ عدد عناب با کمی شکر، ماء الشعیر طبی و شربت های حاوی آویشن موجود در داروخانه ها در سرماخوردگی مفیدست.
در طب ایرانی، تب علل مختلفی دارد که برمبنای اسباب آن باید مبادرت به درمان کرد؛ ولی بطور کلی در بیمار تب دار می توان از اقدامات ساده زیر برای کاهش تب استفاده کرد:
_ بهتر است از غذاهای سبک و سریع الهضم مانند گوشت پرندگان، سوپ اسفناج و سوپ جو با مقداری آبغوره بخصوص اگر مزاج گرم دارید استفاده کنید.
_ خوردن غذاهای با مزاج سرد و تر مانند کدو، خرفه، عناب، تمرهندی، شربت خاکشیر، آلو و شربت خنک آن، دم کرده بنفشه و ماءالشعیر طبی و پاشویه می تواند به کاهش تب کمک نماید.
_ بهتر است که مواد غذایی چرب و شور، گوشت، شیر، خربزه، هندوانه، انگور، موز و گیلاس پرهیز کنید. اگر علت تب پرخوری باشد لازم است پرهیز غذایی جدی تری داشته باشید.
در صورت داشتن درد در ناحیه گلو نیز راهکارهای زیر سفارش می شود:
_ روان کردن شکم با آب میوه های ملین و عدم مصرف آب یخ، ترشی، غذاهای چرب، غلیظ مثل ماکارونی و الویه و پر ادویه از اصول درمان انواع گلودرد در طب ایرانی است.
_ غرغره با سکنجبین یا آب و نمک و عسل و چند قطره سرکه روزی پنج یا شش بار می تواند به کاهش درد گلو کمک نماید.
_ استفاده از لعاب به دانه و جوشانده عناب می تواند به کاهش التهاب و درد گلو کمک نماید.
_ غرغره و نوشیدن لعاب اسفرزه علاوه بر کاهش درد گلو می تواند به لینت مزاج نیز کمک نماید.
_ غرغره و خوردن جوشانده عدس به تنهایی یا با انجیر و عسل نیز می تواند مفید باشد.
برای جلوگیری از سرماخوردگی مکرر نیز می توانید سوپی که در تهیه آن از مواد زیر استفاده شده باشد، میل کنید:
رشته فرنگی یک فنجان، آب ۶ لیوان، روغن کنجد ۲ قاشق غذاخوری، شوید نصف نعلبکی، بال مرغ ۲ عدد، با کمی پیاز، نمک و زردچوبه و یک لیمو عمانی بپزید و در فصل شیوع سرماخوردگی در طول روز یک یا دو بار مصرف کنید.
حریره ای که برای کنترل کوفتگی بدن و سایر علایم سرماخوردگی مفید است:
۲ قاشق آرد را در ۲ لیوان آب سرد حل کنید؛ سپس ۵ قاشق شکر، ۵ قاشق گلاب، یک قاشق روغن زیتون، کمی دارچین و کمی زعفران را مخلوط کرده و روی حرارت مرتب هم بزنید تا به قوام فرنی برسد و هر یک ساعت یک نعلبکی میل کنید.
بنابر اعلام دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، خوردن شلغم، نوشیدن شربت لیمو ترش تازه با شکر یا عسل و دم کرده بابونه نیز اثر پیشگیری کننده از سرماخوردگی دارد.




منبع:

1402/09/13
09:03:55
itemprop="bestRating">5
320
تگهای خبر: درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد