وبلاگ آفتاب

كرمی كه رنگ ها را بدون چشم می بیند!

كرمی كه رنگ ها را بدون چشم می بیند!

مطالعه جدیدی از محققان دانشگاه ˮییلˮ(Yale) نشان داده است که کرم ها حتی بدون چشم هم می توانند رنگ ها را ببینند.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، محققان دانشگاه "ییل" شواهدی یافته اند که نشان داده است یک گونه از کرم می تواند رنگ آبی را حتی اگر چشم یا هر نوع سیستم بینایی دیگر نداشته باشد هم تشخیص دهد. این تیم طی آزمایشات خود دریافت که رنگ باکتری های مضر بر اجتناب یا عدم اجتناب کرم ها از آنها تاثیر دارد.
این گونه از کرم که "C. elegans" نام دارد، از باکتری های موجود در خاک محل زندگی خود تغذیه می کند، اما یکی از کمترین موارد مورد علاقه آن باکتری "سودوموناس آئروژینوزا" است که یک میکروب سمی است که از قضا به رنگ آبی روشن است. تابحال تصور نمی شد که رنگ این باکتری نقش مستقیمی در رفتار اجتنابی کرم ها نسبت به آن داشته باشد، چون که این نوع کرم، کور است و نه چشم دارد و نه هیچ گیرنده نوری یا حتی ژن های لازمی که به حیوانات اجازه می دهد رنگ ها را درک کنند.
اما محققان دانشگاه "ییل" در این مطالعه جدید دریافتند که رنگ آبی بر رفتار این کرم ها تاثیر می گذارد. به نظر می آید این موجودات از روش دیگری برای درک رنگ استفاده می نمایند.
در آزمایش های دیگر، این تیم نورهای با رنگ های مختلف را به باکتری بی رنگ "ای کولی" که غذای اصلی این کرم ها است، تاباند. بعضی از کرم ها تحت نورپردازی خاصی از غذای بی خطر خود پرهیز می کردند، در حالیکه برخی دیگر به یک رنگ خاص و یک سیگنال شیمیایی نیاز داشتند تا تصمیم بگیرند از باکتری های مشخص دور شوند. در هر صورت، محققان اعلام نمودند که رنگ نور حداقل تا حدودی بر رفتار کرم ها تاثیر می گذارد.
این تیم با ادامه تحقیقات خود توانست به صورت خاص دو ژن را شناسایی کند که با توانایی درک رنگ در این کرم ها ارتباط دارند. در سایر حیوانات، این ژن ها در ارتباط با مسیرهای پاسخ فشار سلولی هستند و توسط نور ماوراء بنفش فعال می شوند. در حالیکه محققان از عملکرد دقیق آن اطمینان ندارند، حدس می زنند که این کرم ها به شکلی از این مسیرها برای درک رنگ استفاده می نمایند و بعنوان یکی از ابزارهای موجود در خود، محیط اطراف خویش را این گونه حس می کنند.
"مایکل نیتاباخ" یکی از نویسندگان این تحقیق می گوید: کاری که این کرم انجام می دهد کاری بسیار هوشمندانه است. آنها تلاش دارند با به کارگیری همزمان چندین حس، تصویر دقیق تری از حقیقت موجود در خارج ایجاد کنند.
بدون شک برای درک بهتر این شاهکار طبیعت به مطالعات بیشتری نیاز خواهد بود، اما این یک نمونه جذاب دیگر از پیچیدگی بی مهرگان نسبت به تصور ما است.
این مطالعه در مجله Science انتشار یافته است.




منبع:

1399/12/21
00:53:55
itemprop="bestRating">5
1662
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه , سیستم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد