وبلاگ آفتاب

فاز دوم كمك به تجهیز فضاهای فرهنگی درون دانشگاهی كلید خورد

فاز دوم كمك به تجهیز فضاهای فرهنگی درون دانشگاهی كلید خورد

به گزارش وبلاگ آفتاب مدیركل فرهنگی وزارت بهداشت از اجرای فاز دوم كمك مالی به دانشگاه ها و دانشكده های علوم پزشكی سراسر كشور به منظور «تجهیز فضاهای فرهنگی» اطلاع داد.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، دکتر حسن زائری لطف ضمن بیان مطلب با اشاره کارهای فرهنگی گسترده معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در روزهای کرونا و پشتیبانی از فضاهای فرهنگی دانشگاه ها عنوان کرد: در سه ماهه گذشته با مساعدت های معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت توانستیم کمک های ۳۰ میلیارد ریالی به دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برای تجهیز فضاهای فرهنگی درون دانشگاهی اختصاص دادیم. تاکید داشتیم تا این مبلغ تنها بابت تجهیز فضای تشکل ها، انجمن ها و کانون هایی که در اختیار دانشجویان قرار دارد صرف شود و لازم است دانشجویان ما بدانند که تجهیز فضاهای فرهنگی آنها دغدغه وزارتخانه است.
وی با اشاره به این که لازمه حضور در کارهای فرهنگی فراهم کردن عرصه و بسترهای مناسب برای فعالیت است بیان کرد: خوشبختانه در فاز اول با پیگیری ها و حمایت معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت توانستیم سه میلیارد تومان به ۶۰ دانشکده و دانشگاه علوم پزشکی کمک نماییم. از سه میلیارد تومان کمکی که به دانشگاه ها اختصاص دادیم به هر دانشگاه ۵۰ میلیون تومان می رسد و قاعدتا این مبلغ متناسب با ساخت فضاهای فرهنگی نیست. ما در نظر داشتیم فضاهای موجود فرهنگی را از این طریق تجهیز نماییم تا برای ساخت و ساز مورد به مورد تصمیماتی بگیریم.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت اضافه کرد: خوشبختانه بر اساس گزارش هایی که به صورت تصویری و مکتوب از دانشگاه ها دریافت کردیم متوجه شدیم که در طول این مدت اقدامات خوبی برای تجهیز فضاهای فرهنگی صورت گرفت و. خوشبختانه این بودجه در جای خودش صرف شد. برخی از دانشگاه ها به خرید تجهیزاتی چون کامپیوتر، پرینتر، اسکنر برای نهادهای دانشجویی اقدام نمودند. در این راستا همینطور چند دانشگاه علوم پزشکی مانند دانشگاه های گراش، بوشهر و اهواز به ساخت خانه های فرهنگ اقدام نمودند. ما هم مبالغ بیشتری به چنین دانشگاه هایی اختصاص دادیم تا فضاهای فرهنگی در این مراکز تجمیع و محل مناسبی برای نهادهای دانشجویی آنها ایجاد شود.
زائری لطف درباره پشتیبانی از ساخت فضاهای فرهنگی عنوان کرد: باتوجه به الکترونیکی شدن فضای نشریات نیاز داریم که تجهیزات به روز صوتی و تصویری داریم که دانشجویان بتوانند پادکست، موشن گرافی و... تولید کنند. خوشبختانه چندین دانشگاه دراین زمینه اقدام نمودند و چند دانشگاه هم تجهیزاتی مانند میز و صندلی برای کانون ها و نهادهای دانشجویی خریداری کردند. برپایه گزارشاتی که دریافت کردیم از این همکاری و ارتقای فضاهای فرهنگی خوشحال شدیم و سعی کردیم تا قول مساعدی از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برای اختصاص دادن بودجه برای تجهیزات فضاهای فرهنگی بگیریم.
وی فضای مستقل فرهنگی را اتاق فکر دانشگاه خواند و اظهار داشت: شاید عده ای تصور می کنند که با شیوع ویروس کرونا کارهای فرهنگی در دانشگاه های علوم پزشکی کاهش پیدا کرد اما در عمل این اتفاق نیفتاد و فعلان فرهنگی و دانشجویان علوم پزشکی در این ایام دست از فعالیت نکشیدند؛ آنهم در شرایطی که امکانات لازم در اختیارشان نبود. در این ایام ۱۴ جشنواره کشوری رقم خورد و اعتقاد داریم که به هیچ عنوان کارهای فرهنگی دانشگاه های علوم پزشکی کمرنگ نشد. ما در کنار کارهای فرهنگی متوجه شدیم که باتوجه به صرفه جویی هایی که در بودجه های فرهنگی صورت گرفت فرصت خوبی در اختیارمان قرار گرفت تا این بودجه را برای تجهیز فضاهای فرهنگی دانشگاه ها صرف نماییم.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت اظهار نمود: برای نخستین بار است که وزارتخانه برای تجهیز فضاهای فرهنگی ورود پیدا کرده است و این نگاه مرهون تلاش تمام عزیزان در معاونت های فرهنگی و دانشجویی و شخص عالی مقام وزارت است که دغدغه جدی در حوزه فرهنگ دارد و همیشه از ما حمایت کردند. بنا داریم زمانی که ویروس کرونا از کشور رخت بربست و دانشجویان وارد فضای دانشگاه شدند تفاوت محسوسی را در فضاهای فرهنگی مشاهده کنند.
وی فراهم کردن فضای فرهنگی درخور و توام با آرامش برای دانشجویان را دغدغه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت دانست و اظهار داشت: خوشبختانه گزارش های خوبی از دانشگاه ها برای تجهیز فضاهای فرهنگی دریافت کردیم و نحوه فعالیت آنها را به دقت رصد کردیم. در ایام آتی فاز دوم کمک به تجهیز فضاهای فرهنگی دانشگاه ها صورت خواهد گرفت.
به قول زائری لطف، باتوجه به الکترونیکی شدن فضای نشریات نیاز داریم که تجهیزات به روز صوتی و تصویری داریم که دانشجویان بتوانند پادکست، موشن گرافی و... تولید کنند. خوشبختانه چندین دانشگاه دراین زمینه اقدام نمودند و چند دانشگاه هم تجهیزاتی مانند میز و صندلی برای کانون ها و نهادهای دانشجویی خریداری کردند. برپایه گزارشاتی که دریافت کردیم از این همکاری و ارتقای فضاهای فرهنگی خوشحال شدیم و سعی کردیم تا قول مساعدی از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برای اختصاص دادن بودجه برای تجهیزات فضاهای فرهنگی بگیریم
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت درباره لزوم گسترش فعالیت فرهنگی در فضاهای جدید عنوان کرد: هرچه امکانات بیشتری در اختیار دانشجویان قرار دهیم فضای بیشتر و مناسبتری را برای مشارکت آنها فراهم می نماییم. تلاش داریم کیفیت کار فعالیت فرهنگی را بالا ببریم و در ضمن اتفاقات و نیازهای روز دانشگاه ها را رصد نماییم و متناسب با آن حمایت های خودمان را از آن هاانجام دهیم. امروزه فضای مجازی زمینه مناسبی برای بسط فرهنگ است و مطئنا در دوران پساکرونا تمام فعالیت ها به سمت مجازی شدن حرکت می کنند و شیوه ارتباط گیری یا برگزاری کلاس ها تحت تأثیر کرونا قرار می گیرد.
به گزارش مفدا، زائری لطف اشاره کرد: در این بین کارهای فرهنگی هم دستخوش مجازی تر شدن می شود. اگر بستر فضای مجازی ما در دانشگاه گسترش پیدا کند کارهای فرهنگی محدود به یک دانشگاه نخواهد شد و دربرگیری شبکه ای خواهد داشت. بدین منظور ما سامانه های مجازی مختلفی همچون سامانه کانون ها، انجمن ها و رتبه بندی و دکه نشریات را ایجاد کرده و کلاس های مجازی و کارگاه های تخصصی را بدین طریق برگزار می نماییم. تلاش داشتیم به دانشگاه ها این پیام را بدهیم که در این ایام کرونایی دغدغه فرهنگ و نهادهای دانشجویی برای ما مهم و قابل توجه است. امیدوارم این بستر زمینه ساز یک سرمایه گذاری بلندمدت در زمینه فرهنگی قرار بگیرد.



1399/09/02
20:12:22
itemprop="bestRating">5
1453
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد