وبلاگ آفتاب
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری:

رشد شرکت های دانش بنیان در زمینه علوم و فناوری های سلول های بنیادی به شکوفایی رسیده است

رشد شرکت های دانش بنیان در زمینه علوم و فناوری های سلول های بنیادی به شکوفایی رسیده است

خراسان رضوی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: رشد شرکت های دانش بنیان در زمینه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی علوم و فناوری های سلول های بنیادی به مرحله از رشد و شکوفایی رسیده که می تواند به مرور وارد عرصه صادرات شامل صادرات فناوری و محصولات شود.



دکتر علی حمیدیه امروز، ۱۱ خرداد ماه، در سومین سمپوزیوم بین المللی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی با تمرکز بر ویزیکول های خارج سلولی با تاکید بر اهمیت پزشکی بازساختی در آینده بیان کرد: از سال ۲۰۰۸ در کتاب هاریسون که یکی از کتب مرجع پزشکی است، عنوان فصل چهارم پزشکی بازساختی گذاشته شده، بدین سبب پزشکان در سراسر دنیا باید درباره آینده این حوزه و انقلاب به وجود آمده اطلاعات کافی داشته باشند و پزشکان در آینده باید از این فنآوری برای درمان بیماران استفاده کنند.

وی اضافه کرد: فرصت های جذابی در این عرصه در سرتاسر دنیا به وجود آمده است؛ بطور مثال در دوره پاندمی سرمایه گذاری های بازار جهانی در زمینه پزشکی بازساختی بسیار رشد داشت. همین طور شرکت های فعال در این عرصه افزایش پیدا کردند؛ به ویژه در آمریکای شمالی و آسیای شرقی خیلی از شرکتها در حوزه های مختلف را مشاهده می نماییم که در این عرصه کار می کنند مانند فوجی فیلم سامسونگ یا جنرال الکتریک؛ جف بزوس مالک آمازون نیز به حوزه پزشکی بازساختی وارد شده است.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی عنوان کرد: ژورنال های معتبری به این حوزه پرداخته اند؛ بعنوان مثال نخستین صفحه ژورنال تایم به معرفی داغ ترین مشاغل در آینده پرداخته است. در این بین مهندسی بافت و برنامه نویسی ژن جزو پنج شغل در آینده عنوان شده است. همین طور تا سال ۲۰۲۵ و پس از آن تکنیک پرینت سه بعدی و مهندسی ژنتیک در میان ۳۰ حرفه برتر دنیا قرار خواهد داشت.

وی بیان کرد: همانطور که می دانیم حداقل ۱۰ سال زمان برای بالینی کردن روش های درمانی جدید و ارائه آن به بیماران و ارائه داروی جدید و ورود آن به بازار لازم است. مرحله اول و دوم کشف دارو و مراحل پیش بالینی مرحله سوم کارآزمایی بالینی و در مرحله آخر باز بینی FDA که درنوردیدن این مراحل بیش از ۱۰ سال به طول می انجامد اما کشورهای بسیاری مانند ژاپن از این رویه پیروی نکردند و سرعت بیشتری داشتند. آنها پس از سه سال محصولات تایید شده در حوزه ژنتیک سلولی و بافت را ارائه کردند.

حمیدیه اشاره کرد: موسسات پیشرو دراین زمینه مانند پژوهشگاه رویان وجود دارد اما هنوز به موسسات بیشتری دراین زمینه نیاز داریم. مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی اکنون مورد تایید وزارت بهداشت و درمان کشور است. ۲ یا سه سال پیش کسی باور نمی کرد که برای ژن درمانی بیش از ۲۰۰ مرکز فعال دراین زمینه به وجود آید.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی اضافه کرد: اگر فقط ۲۰ درصد از کار آزمایی بالینی به فاز سه برسد، بیش از ۵۰ روش ژن درمانی برای ۲ سال آینده وجود خواهد داشت. بیش از ۲۰۰۰ کارآزمایی بالینی در این سه سال انجام شده و این دستاوردها در حوزه محصولات این حوزه قرار دارد اما نکته مهم اینجاست که در این راه باید با سرعت حرکت کرد و زمان را از دست نداد.

وی افزود: تصمیمات ساختارهای معرفی و نظارت بر مقررات برای وارد بازار کردن محصولات در کشورهای مختلف متفاوت می باشد. ما می توانیم قوانین خودمان را داشته باشیم مانند ژاپن و اروپا که قوانین خودرا دارند و از قوانین ایالات متحده پیروی نمی کنند. کره جنوبی بعد از ایالات متحده دومین رتبه را در حوزه پزشکی بازساختی داراست و بیش از ۱۰ هزار بیمار از آمریکا به کره جنوبی مسافرت می کنند تا درمان دریافت نمایند.

حمیدیه افزود: ایران در این بین تعداد ۶ محصول پزشکی بازساختی تایید شده را داراست که رتبه پنجم از نظر ارائه محصولات مبتنی بر سلول در دنیاست. قیمت محصولات تایید شده مهندسی بافت و پزشکی بازساختی بیش از ۲ میلیون دلار آمریکاست که هزینه بسیار بالایی است. هزینه داروها بیش از ۲ میلیون دلار برای هر بیمار است.

وی اشاره کرد: در ایران کارهای مختلف در ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی انجام شده است. در هفت سال قبل روی تدوین مقررات برای نخستین بار کار کرده ایم. در حقیقت قانون «بد» داشتن بهتر از قانون نداشتن است. هم اکنون قوانینی دراین زمینه تدوین شده اما ما تلاش می نماییم تا قوانین بهتری را تنظیم نماییم. در زمینه پیوند هر چند که تعداد مقالات و پژوهش های ما از کشورهایی مانند ترکیه و فلسطین اشغالی بیشتر است اما مشکل اینجاست در کارآزمایی های بالینی رتبه قابل قبولی نداریم.

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی اضافه کرد: در سال ۲۰۲۱ جمهوری اسلامی ایران در رتبه بندی جهانی اسکوپوس توانست رتبه ۱۳ جهان و رتبه اول منطقه را کسب کند. از سال ۲۰۱۶ به بعد ایران در رتبه های بالاتر از کشورهای ترکیه و رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته است. روند رو به رشد شرکت های دانش بنیان در زمینه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی علوم و فناوری های سلول های بنیادی به مرحله از رشد و شکوفایی رسیده که می تواند به مرور وارد عرصه صادرات شامل صادرات فناوری و محصولات شود. قبل از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان تا سال ۱۴۰۰ در عرصه علوم و فناوری های سلول های بنیادین سازماندهی شده است.






1401/03/11
22:49:09
itemprop="bestRating">5
652
تگهای خبر: اطلاعات , پژوهش , جهان , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد