وبلاگ آفتاب
پژوهشگران پاسخ دادند

اجرای طرح ترافیک چه تاثیری بر مرگ ومیر کرونا دارد؟

اجرای طرح ترافیک چه تاثیری بر مرگ ومیر کرونا دارد؟

پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر اجرا و یا عدم اجرای طرح ترافیک را بر موارد تایید شده، موارد مشکوک، موارد مرگ و میر ناشی از کووید-19 و همین طور کیفیت هوای تهران، بررسی کردند.



به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، تهران پرجمعیت ترین و یکی از آلوده ترین شهرهای ایران است. ساکنان شهر تهران ممکنست به سبب وسایل نقلیه، جمعیت و تردد زیاد جاده ای در مقایسه با سایر شهرها در معرض خطر بیشتری باشند. بیشتر کشورها همچون ایران برای جلوگیری از شیوع کووید-۱۹ اقدامات پیشگیرانه ای را انجام داده اند.

در سالهای اخیر، دو طرح ترافیکی برای کاهش آلودگی هوا و محدودیت استفاده از خودرو در شهر تهران اجرا می شود. در زمان شیوع کووید-۱۹ در تهران، خصوصاً در سه ماهه اول سال، عدم اجرای طرح ترافیک بعنوان راهکاری برای حفظ فاصله اجتماعی توسط ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران مطرح گردیده است. هدف از این کار، محدود کردن تعاملات اجتماعی، کاهش سرعت گسترش و جلوگیری از شلوغی در وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس، سیستم حمل و نقل سریع اتوبوس (BRT) و مترو بود.

با توجه به همین مسئله، پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر عدم اجرا و اجرای طرح ترافیک بر موارد تایید شده، موارد مشکوک، موارد مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ و کیفیت هوای تهران را بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه، داده های کیفیت هوا شامل غلظت روزانه مونو اکسید کربن، ازن، دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، ذرات معلق کوچک تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات معلق کوچک تر از ۵ میکرومتر و ذرات معلق کوچک تر از ۲.۵ میکرومتر از ۲۱ ایستگاه پایش کیفیت هوا متعلق به شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، جمع آوری شد. روند کیفیت هوا در دو مرحله اجرای طرح ترافیک (از هفت تا ۲۹ اسفند ۱۳۹۸ و از ۱۷ خرداد تا ۱۰ مرداد ۱۳۹۹) و عدم اجرای طرح ترافیک (اول فروردین تا ۱۶ خرداد ۱۳۹۹ و ۱۱ مرداد تا ۱۵ مرداد ۱۳۹۹) مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین داده های موارد تاییدشده روزانه، موارد مشکوک روزانه و موارد مرگ ومیر روزانه ناشی از کووید-۱۹ در کلان شهر تهران در بازه زمانی هفت اسفند ۱۳۹۸ تا ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ از پایگاه اطلاعاتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمع آوری شد.

بررسی های این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت تمامی آلاینده های هوا در زمان عدم اجرای طرح ترافیک، در مقایسه با دوره اجرای طرح ترافیک، کاهش چشم گیری داشته است. همین طور مشخص شد که عدم اجرای طرح ترافیک، در کاهش موارد تایید شده روزانه، موارد مشکوک و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ مؤثر بوده است.

به گفته پژوهشگران این مطالعه، سیستم حمل و نقل عمومی شهر تهران، به سبب تردد روزانه چهار تا پنج میلیون مسافر، بسیار شلوغ است و رعایت فاصله فیزیکی-اجتماعی مناسب در آن امکان پذیر نیست. به همین دلیل، سیستم حمل و نقل عمومی به افزایش شیوع بیماری کمک می نماید. به همین دلیل عدم اجرای طرح ترافیک احتمالاً عامل مؤثری در کاهش موارد تأیید شده، موارد مشکوک و مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ بوده است.

همچنین این پژوهشگران معتقدند که عدم اجرای طرح ترافیک، کیفیت هوای تهران را به میزان قابل توجهی بهبود بخشیده است. تعدادی از مطالعات اعلام نموده اند که آلودگی هوا می تواند خطر مبتلاشدن به ویروس های تنفسی را با مهاجم تر کردن عوامل بیماری زا و تأثیر بر سیستم ایمنی، افزایش دهد.

یافته های این مطالعه حاکی از آنست که بین اجرا نشدن طرح ترافیک و کاهش خطر مبتلاشدن به کووید-۱۹ ارتباط معناداری وجود دارد. باتوجه به اینکه در بازه زمانی عدم اجرای طرح ترافیک، کیفیت هوا در شهر تهران بهبود یافته بود؛ می توان از آن بعنوان نگاهی برای کاهش شیوع کووید-۱۹ در کلان شهر تهران بهره برد.

در انجام این تحقیق معصومه رحمتی نیا، انوشیروان محسنی بندپی، عباس شاهسونی، وجیه حسن زاده، شهریار بزازپور و زهرا نامور؛ پژوهشگران دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مصطفی هادئی از گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران، احمد جنیدی جعفری و مجید کرمانی از مرکز تحقیقات فناوری بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی ایران، علیرضا رئیسی از دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، علیرضا زالی از دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مریم یاراحمدی از وزارت بهداشت و مهدی عموئی ترک محله از گروه مهندسی شیمی و مواد دانشگاه نظربایف، قزاقستان در این مطالعه مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه مهرماه ۱۳۹۹ بصورت مقاله علمی با عنوان «تأثیر عدم اجرای طرح ترافیک تهران بر کیفیت هوا و مرگ و میر و عوارض ناشی از کووید-۱۹» در نشریه «Journal of Air Pollution and Health» زیر نظر انجمن علمی بهداشت محیط ایران، انتشار یافته است.




1400/09/05
17:07:51
itemprop="bestRating">5
854
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد