وبلاگ آفتاب

زرشک، دانه های سرخ سلامتی

زرشک، دانه های سرخ سلامتی

وبلاگ آفتاب: در طب ایرانی از زرشک بعنوان ضدباکتری و تب بر، در هند از آن بعنوان مقوی، اشتهاآور، برای شست وشو و ضدعفونی گلو، و در اروپا (برای درمان) بیماری های صفراوی و کبد استفاده می شود.



به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، دکتر طیبه شاهی، عضو هیأت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار داشت: آنتوسیانین ها بعنوان مهم ترین و بزرگ ترین گروه رنگدانه های محلول در آب هستند و متعلق به گروه فلاونوییدها و از ترکیبات پلی فنول ها بوده و دارای خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی است. آنتوسیانین ها در بلوبری، گیلاس، تمشک، توت فرنگی، توت سیاه، انگورهای بنفش و قرمز بوده و زرشک یکی از منابع خوب این ترکیب است.

دکتر شاهی اضافه کرد: استفاده از آنتوسیانین های زرشک در انواع غذاها و نوشیدنی ها سبب پیشگیری از برخی بیماری ها مانند سرطان و بیماری های قلبی- عروقی شده و علاوه بر خاصیت دفع سموم، بازدارنده آنزیم های گوارشی (آلفا گلوکزیداز، آلفا آمیلاز، پروتئاز، و لیپاز) است که باعث کنترل دیابت نوع دو و چاقی می شود؛ همینطور در بهبود سیستم ایمنی بدن، بهبود دید در شب و کاهش اختلال آلزایمر نقش دارد.

عضو هیات علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی تاکید کرد: در طب کشورهای متعدد از زرشک استفاده های مختلفی می شود. در طب ایرانی از زرشک بعنوان ضدباکتری و تب بر، در هند از آن بعنوان مقوی، اشتهاآور، برای شست وشو و ضدعفونی گلو، و در اروپا (برای درمان) بیماری های صفراوی و کبد استفاده می شود.

وی تصریح کرد: نتایج مطالعات نشان می دهد که عصاره زرشک سبب کاهش وزن در افراد با کبد چرب غیرالکلی می شود. با عنایت به این که افزایش وزن و چاقی یکی از اشکالات جامعه بوده و خود سبب ایجاد زمینه انواع بیماری های قلبی - عروقی، دیابت و کبد چرب می شود، استفاده از زرشک بعنوان یک داروی کاهنده وزن می تواند در ایران مورد توجه قرار گرفته و زمینه ایجاد ارزش افزوده و صادرات زرشک را فراهم آورد.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، دکتر شاهی خاطرنشان کرد: یکی از راحت ترین مصارف زرشک استفاده از آن بعنوان شربت زرشک است و درصورتیکه به صورت درست و اصولی تهیه شود، دارای ویتامین های A و C بوده و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. این شربت سبب بهبود گردش خون، تنظیم فشارخون، قند خون و چربی خون می شود.







منبع:

1400/08/05
19:45:38
5.0 / 5
213
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد