وبلاگ آفتاب

گامی دیگر به سمت چاپ سه بعدی اندام های انسانی

گامی دیگر به سمت چاپ سه بعدی اندام های انسانی

پژوهشگران ˮدانشگاه بوفالوˮ در بررسی جدید خود، یک روش مبتنی بر چاپ سه بعدی را ابداع نموده اند که آنها را یک گام دیگر به سمت چاپ سه بعدی اندام های انسانی نزدیک می سازد.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه بوفالو، این که یک ماشین بتواند دستی شبیه به دست واقعی و به اندازه آن بسازد، شاید در نگاه نخست مانند یک داستان علمی- تخیلی به نظر برسد اما گروهی از پژوهشگران واقعا این کار را انجام داده اند.
این دست که ساخت آن با روش های چاپ سه بعدی، شش ساعت زمان می برد، نشان داده است که مهندسان "دانشگاه بوفالو"(University at Buffalo)، پیشرفت قابل توجهی در زمینه چاپ سه بعدی بافت های انسان و فناوری زیستی اندام ها داشته اند. شاید این پیشرفت ها روزی بتواند زندگی افراد بی شماری را حفظ کند که به خاطر کمبود اندام های پیوندی در خطر هستند.
"روگانگ ژائو"(Ruogang Zhao)، استادیار مهندسی پزشکی دانشگاه بوفالو و نویسنده ارشد این پروژه اظهار داشت: عملکرد این فناوری، ۱۰ تا ۵۰ برابر سریع تر از استاندارد صنعتی است و با نمونه های بزرگی کار می کند که دستیابی به آنها پیش از این بسیار دشوار بود.
این فناوری، بر روش چاپ سه بعدی معروف به "استریولیتوگرافی"(Stereolithography) و مواد ژله مانندی مانند هیدروژل ها مبتنی است که برای ساخت لنزهای طبی و چارچوب های مورد استفاده در مهندسی بافت به کار می روند.
"چی ژو"(Chi Zhou)، استادیار مهندسی صنعتی دانشگاه بوفالو و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: روش ما، امکان چاپ سریع مدل هایی از جنس هیدروژل در ابعاد سانتی متر را فراهم می آورد. این روش، میزان تغییر شکل و صدمه های سلولی ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در مقابل تنش های محیطی را که معمولا در روش های متداول چاپ سه بعدی دیده می شوند، می کاهد.
به قول پژوهشگران، این روش بخصوص برای چاپ سلول هایی که دارای شبکه رگ های خونی هستند و بخش اصلی تولید بافت و اندام های انسانی چاپ سه بعدی به شمار می روند، مناسب می باشد.
این پژوهش، در مجله "Advanced Healthcare Materials" به چاپ رسید.




منبع:

1399/12/19
15:09:23
itemprop="bestRating">5
1391
تگهای خبر: پروژه , پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد