وبلاگ آفتاب
مدیركل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم خبر داد

تعداد قراردادهای در حال اجرای ارتباط با جامعه و صنعت

تعداد قراردادهای در حال اجرای ارتباط با جامعه و صنعت

به گزارش وبلاگ آفتاب مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: تعداد قراردادهای در حال اجرای ارتباط با جامعه و صنعت در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی حدود ۸۴۲۷ مورد است که مبلغ آن هم ۲۱۳۷ میلیارد تومان است.


به گزارش وبلاگ آفتاب به نقل از ایسنا، دکتر محمد سعید سیف در شانزدهمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز آموزش عالی که امروز (سه شنبه) به صورت مجازی در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، اظهار داشت: در هفته پژوهش و فناوی، حوزه ارتباط با صنعت نمود خوبی داشت و فعالیتهای خوبی صورت گرفت. برنامه های این هفته در استان ها و شهرهای مختلف بسیار متنوع بوده است.

ایشان در ادامه ضمن اشاره به برنامه های مختلفی که در حوزه ارتباط با جامعه و صنعت وجود داشته، خاطرنشان کرد: بحث طرح تحول را به تصویب وزارت علوم رساندیم و ابلاغ کردیم که در اسناد بالادستی هم در این رابطه سیاست ها و راهبردهایی وجود داشت که بر این مورد تاکید دارند؛ در چارچوب طرح تحول این برنامه ها دنبال می شود.

مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم ضمن اشاره به اینکه ابلاغ این طرح در مهرماه ۱۳۹۸ بود و کارها بعد از آن در ستاد و دانشگاه ها انجام شد، اظهار داشت: در این راستا، باید شریک راهبردی جامعه و صنعت در اجرای برنامه های توسعه پایدار کشور باشیم.

او همینطور به ۴۴ اقدام مشخص در جهت طرح تحول اشاره نمود و اظهار داشت: خیلی از موارد طرح در حوزه ستاد و برخی موارد هم در مراکز آموزش عالی، دانشگاه ها و پژوهشگاه ها باید دنبال شود.

دکتر سیف در ادامه اضافه کرد: از اهداف کلان ما این بود که قراردادها بیشتر شود، ساختارهای مناسبی در عرضه و تقاضای پژوهشی و هم راستایی را دستگاههای اجرایی داشته باشیم. همینطور در ستاد هم جلب همکاری در معاونت های مختلف برای تلاش در جهت اولویت های کشور داشته باشیم و هم افزایی خوبی ایجاد نماییم.

ایشان در ادامه پیرامون پایش طرح تحول اضافه کرد: ابتدای سال ۹۹ پایش ۶ ماهه ای را انجام دادیم. از جهت اینکه به آخر سال نزدیک می شویم، پایش کامل سال ۹۹ شروع شده است. دانشگاه ها و پژوهشگاه ها فعالیتهای سال ۹۹ و برنامه های ۱۴۰۰ را تکمیل کنند و اعلام گردد.

دکتر سیف همینطور به فرصت مطالعاتی در چارچوب طرح تحول اشاره نمود و اظهار داشت: فرصت مطالعاتی ابزار و روش مناسبی هم برای اساتید و هم برای دفاتر است که بتواند کمک نماید اولویت ها و نیازها را شناسایی کنند و طرح ها و مذاکراتی را انجام دهند. در این راستا دانشگاه ها در استان ها و به صورت مستقل می توانند با استانداری و شهرک های صنعتی و دیگر مراکز مذاکره کنند. بررسی ها هم نشان دهنده افزایش آمار است.

او همینطور به بحث پرسنل امریه در ارتباط با جامعه و صنعت اشاره نمود و اظهار داشت: استفاده از پرسنل امریه فرصت خوبی بود که کمبود نیرو را در ارتباط با جامعه و صنعت جبران نماییم. دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پارک های علم و فناوری و پژوهشگاه ها هم می توانند از این نیروها استفاده کنند.

به قول مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، بر مبنای آخرین آمار، ۲۰۹ نفر جذب شده اند و تعدادی را هم می توانیم در دو ماه آینده جذب نماییم. دو ماه آینده زمانی است که متقاضیان در سامانه ثبت نام کنند و نیازشان را تأیید کنند. امروز (سه شنبه ۱۴ بهمن) هم آخرین مهلت استفاده از ظرفیت استفاده از امریه است که دانشگاه ها باید در سامانه درخواست مربوطه را ثبت کنند.

ایشان در ادامه به مبحث رصد اشتغال اشاره نمود و اظهار داشت: در حوزه رصد اشتغال ۸۵ دانشگاه شرکت داشتند. کتاب آمار رصد اشتغال تهیه شده است و گزارش هایی هم در هفته های اخیر انتشار یافته و می شود. در بحث مهارت، اطلاع رسانی عمومی انجام شده است و سمت و سوی دانشگاه ها به جهت تقویت این امر است.

دکتر سیف اضافه کرد: ۳۰۰۰ نفر در دوره های مهارت افزایی شرکت کردند که ۵۰ درصد رشد نسبت به آمار قبلی را داشته و ۶۰۰۰ دوره در خلال این مدت برگزار شده است. جمعاً هم ۲۰۰ هزار نفر در این دوره ها شرکت کردند. پتانسیل خوبی برای تقویت قابلیت های شغلی و مهارتی دانشجویان وجود دارد. مراکز هدایت شغلی هم در حدود ۴۰ دانشگاه کشور شکل گرفته و حمایت های حداقلی از آنها انجام شده است که امیدواریم از راه بودجه وزارت علوم بیشتر شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث قراردادها اشاره نمود و اظهار داشت: تعداد قراردادهای ارتباط با صنعت در حال اجرا حدود ۸۴۲۷ مورد است. از لحاظ مبلغ قراردادها هم ۲، ۱۳۷ میلیارد تومان قراردادهای جاری در دانشگاه ها است. تعداد مجریان قراردادها هم حدوداً ۴۶۰۰ نفر است که در مقایسه با ۲۵ تا ۳۰ هزار عضو هیئت علمی عدد پایینی است و باید بیشتر شود و انتظار داریم دفاتر در این حوزه فعالیت جدی انجام دهند. در این راستا در حال استخراج کارنامه عملکردی برای دانشگاه هستیم.

مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم به استفاده از مزیت های استانی در ارتباط با جامعه و صنعت اشاره نمود و اظهار داشت: بحث استفاده از مزیت های استانی هم مهم می باشد که امسال شروع شده است و در سالهای قبل کمتر به آن توجه شده بود. به نظر می رسید در گذشته دانشگاه ها کمتر با اولویت های استانی و مسائل منطقه ای درگیر هستند.

وی تصریح کرد: سعی کردیم هر دانشگاه با عنایت به مسائل منطقه و استان خودش محورهای مورد نیاز را شناسایی کند و با عنایت به ظرفیت و امکانات دانشگاه یکی دو محور را در دستور کار قرار دهد. خوشبختانه آمار خوبی در این حوزه به دست آوردیم که در ۲۰ استان چنین طرح هایی داریم که قابل قبول بوده است. وزارت کشور طرح ها را به استانداری ها معرفی کرده است.

دکتر سیف در ادامه اضافه کرد: ظرفیت هایی که به نظر دست خود دانشگاه ها است، همچون رساله ها، کارآموزی ها، فرصت مطالعاتی اعضای هیئت علمی در جامعه و صنعت، برگزاری رویدادها و نشست های تخصصی که همه در اختیار خود دانشگاه ها است. دانشگاه اگر بخواهد در این محور فعالیت کلیدی داشته باشد، تقریباً تمام ابزارها در اختیار خودش است.

مدیرکل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم در انتها به برخی مکاتبات صورت گرفته اخیر با دانشگاه ها همچون مکاتبات در ارتباط با ابلاغ پایش طرح تحول، پیوند ظرفیت تحصیلات تکمیلی با ارتباط با جامعه و صنعت، بهره برداری از مزیت های استانی در مدیریت استانی آموزش عالی، مهارت افزایی، بازبینی برنامه درسی و در نهایت ابهامات آئین نامه ارتقا در بحث جذب قراردادهای پژوهشی اشاره نمود.

بر مبنای اعلام وزارت علوم، در این جلسه که به صورت مجازی به میزبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، بعضی از مدیران دفاتر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه ها به ایراد نقطه نظرات خود در ارتباط با موضوعات مطرح شده در نشست پرداختند.





منبع:

1399/11/14
23:37:02
itemprop="bestRating">5
1030
تگهای خبر: آموزش , پژوهش , تحقیقات , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد