وبلاگ آفتاب

طراحی نانوحاملی برای بارگیری هر مولكول دارویی

طراحی نانوحاملی برای بارگیری هر مولكول دارویی

وبلاگ آفتاب: پژوهشگران روشی با كارایی بالا و مقیاس پذیر برای سنتز نوعی نانوحامل كه به محصولی ختم می شود، كه حدودا می تواند هر مولكول دارویی را بارگیری كند عرضه كرده اند.


به گزارش روز سه شنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، پژوهشگران دانشگاه نورث وسترن، روش جدیدی برای سنتز نانوذرات ارائه کردند. این تیم تحقیقاتی روشی سریع و جدید برای ساخت نانوذرات از یک پلیمر ساده با قابلیت خودآرایی ارائه کردند.
این روش جدید امکانات جدیدی را برای کاربردهای متنوع همچون تصفیه آب، تشخیص و تولید سریع واکسن ارائه می دهد که معمولا به انواع مختلفی از مولکول ها نیاز دارد.
با استفاده از یک شبکه پلیمری که در هیدروژل های نانومقیاس (نانوژل) فرو می ریزد، این روش می تواند با کارایی بالای ۹۵ درصد پروتئین ها یا داروهای مولکول کوچک را جذب نماید. برای مقایسه، در نظر بگیرید که بازده بارگیری معمولا بین ۵ تا ۲۰ درصد برای دیگر سیستم های تحویل نانوذرات است.
ایوان اسکات، از پژوهشگران این پروژه می گوید: «ما از پلیمری استفاده می نماییم که در سراسر محلول آبی شبکه ای گسترده به وجود می آورد. سپس ما این شبکه را وادار می نماییم که فروپاشی کند و با این کار، هر آنچه در داخل محلول وجود دارد را جمع می کند. داروهای موجود در محلول وارد نانوژل شده و این کار با کارایی بالا انجام می شود.»
فنفان دو از پژوهشگران این پروژه می گوید: «این روش همانند ماهیگیری با تور است که ابتدا به سبب دافعه الکترواستاتیک دام بسط پیدا می کند و بعد از هیدراسیون، به دام اندازی مولکول های دارویی انجام می شود.
نتایج این پروژه در چارچوب مقاله ای در نشریه Nature Communications به چاپ رسیده است.
مولکول های موجود در طبیعت نظیر پپتیدها و DNA می توانند به سرعت خودآرایی داده و سپس به ساختارهای متنوعی تبدیل شوند. با این وجود، تقلید این پروسه با بهره گیری از سیستم های پلیمری محدودیت هایی تا کنون داشته است.
فرآیندهای توسعه یافته قبلی برای ساخت سامانه های انتقال دارو بسیار زمان بر و پرزحمت است و بازده پایینی دارد. اسکات می گوید: «کاربردهای بالینی نانوذرات خودآرا به سبب مشکلات مقیاس پذیری و بارگزاری داروهای بزرگ تنها به چند پروتئین ویژه محدود بوده است. ما یک ساز و کار بسیار مقیاس پذیر ارائه کردیم که می تواند حدودا هر مولکول دارویی را با کارایی بالا بارگیری کند.»



منبع:

1399/08/03
10:50:20
itemprop="bestRating">5
1409
تگهای خبر: پروژه , پژوهش , پژوهشگر , تحقیقات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
Aftablog

aftablog.ir - مالکیت معنوی سایت وبلاگ آفتاب متعلق به مالکین آن می باشد